Pazartesi, Nisan 07, 2014

KIRMIZI KARINCA ( EZİYETİ )


 
Geçen aylarda Kurumumuz Kişisel Gelişim ve Eğitim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya'yı şehrimize getirdi. Bende annemi, ablamı ve yiğenimi alıp seminere katıldım. Yiğenim lise 3'e gidiyor çok gayretli bir öğrenci (!) üniversiteye hazırlanıyor, eğitim uzmanından duyacağı bişeyler gayretini artırabilir diye düşündüm. Öyleki seminere bizden önce katılan arkadaşlar Alişan KAPAKLIKAYA'nın müthiş komik ve çok güzel bir anlatımı olduğundan bahsettiler ben bi iştahlandım,
hemen bizimkileri kapıp götürdüm. Alişan bey gerçekten çook komikti ve eğitim alanında da çok güzel tavsiyeleri oldu, arada birkaç kitap tavsiye etti en çok övdüğü kitap Kırmızı Karınca idi (Yazarı: Mehmet Ali ÇİÇEKÇİ). Zira 400 sayfalık kitabı 1 gecede okuduğunu, psikolog kızına tavsiye ettiğini, kızının da aynı kitabı 2 gecede okuduğunu, kitabı eline alanın asla elinden bırakamayacağını anlattı. Ben dururmuyum o gazla seminere verilen ilk arada koridora açılan kitap standından :) kitabı alıp yiğenime verdim. Tabi Alişan beyin 1 gecede okuduğu kitabı benim gayretli yiğenim 7 gecede okusun razıyım o derece yani. Neyse yiğenim kitabı 1 ayda bitiremedi (53. sayfada hala) kızdım aldım kitabı, 2 numaralı yiğenim 7. sınıfa gidiyor, (o başarılı bir çocuk) ona verdim "hadi tatlım sen bitirirsin" diye gazımı da verdim, 1 ayda kitap onda süründü, ayyyy kitap sağda solda okunamadan eskidi, ben verdiğim paraya yanıyom, YAHUU okusanıza şu kitabı çocuklar diye ciyaklıyom... En son kitabı aldım eve getidim 5. sınıfa giden kızıma bu kitabın çok faydalı bi kitap olduğunu, 1-2 gecede bitirenler olduğunu, ayrıca çook para verdiğimi tehbihleyerek okumasını istedim. Kızım okumaya başladı elalemin 2 gecede okuduğu kitabı bizimki de 2 aydır bitiremedi (daha yarısında) bitireceğide meçhul :( Kızım her kitabın merak ettiği için önce sonunu okurmuş, kitabın sonunu bildiği için gerisini okumasına gerek yokmuş, (ama kizımın açıklaması da çok tatmin edici :))
 Neyse efendim kitap en son bana kaldı (ilerleyen günlerde kesin okucam inşallah, para verdim yaaw borumu :))), ama bizimkilerin negatif tutumu resmen benide soğuttu kitaptan, geçen gün kızım bir kabus görmüş, rüyasında Kırmızı Karıncanın 2'incisi ve 3'üncüsü de çıkmış kızım onları da okumak istiyormuş bende sanki 1 incisini okudun da 2-3 kaldı diyormuşum. Ahhh canım neyse ısrar etmemeye karar verdim artık, kitap kitaplıktaki yarım bırakılmış kitaplar arasındaki yerini almış oldu.
En son kitabı tavsiye ediyormuyum, okuduklarınızdan sonra sonra size kalmış diyor saygılar sunuyorum...
 
HOŞÇAKALIN...
 
 
 
 
 
 
 


8 yorum:

  1. böyle diretip cocukları okutmaktan soğutmamalı bence. her tavsiye edilen güzel olmuyor maalesef, belki satış stratejisiydi. Zaten bence önce siz okumalıydınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen, fena gaza geldim, adam bi anlatıyo sanki kitap ölümden başka her şeye çare, evet yanlış yaptım bööhööö..., ama bana ceza kesin kendim okuyacağım hem de 2 gecede... Çok tatlı fırça için ayrıca teşekkürler seviyorum sizi...

      Sil
    2. ay ne mutlu oldum bu cevabı görünce ^^
      madem öyle bir şey daha ekliyeyim. kuamda panelindeki yorum ayarlarından kelime doğrulamayı kaldırırsan yorum bırakanlar için kolaylık olur, yorum sayın bile artabilir.
      bir de izlemeye alamadım her geldiğimde inatla deniyorum ama bilgisayarım formatlandığından beri sorunum geçmedi. ama takipteyim yani :)

      Sil
    3. Esas siz beni çok mutlu ettiniz yıllardır takip ettiğim kişilerce takip edilmek çok keyifliymis ağzım kulaklarımda, yorum kısmına gelince nasil yaptığımın farkinda bile değilim o kadar cahilim yani blog konusunda, hemen bakiyim o kadar komik Ki internetim bile yok eşimin telefonundan çocuklardan kapabilirsem yazıyorum tavsiye icin Teşekkürler:))

      Sil
  2. hah haaaa çok eğlenceli aanlatıyosunuz ki ama. kırmızı karınca kabusuuu :)

    YanıtlaSil
  3. Çok merak ettim kitabı o kadar gizemli anlattınız ki sanki tam supernetşırılcık bi durum varmış gibi "flaş, flaş, flaş çocukların okuyamadığı kitap olayına gizem avcıları el koydu
    !.." ........alıp okuycam ayrıca evdeki 4 denek üzerinde de deneme yapıcam bakalım okuyabileceklermi.....

    YanıtlaSil
  4. Ayy hiç para verip almayın yaa bizde var :)) adresinizi e- mail atın gönderelim efem blogumun ilk hediyesi olsun okumalara doyamadik biz biraz da siz okuyun:)))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli :)) Hadi bişiler YAZ :)