Çarşamba, Ocak 20, 2016

Ben Çocukluğuma İniyom Sen Tepeden Bakıyon :)

Merhabalar Efendim :))

Çarşambanız mübarek olsun... Çarşamba günü ne çok sevdiğimi bilinsin :) (tık tık...)

Serviste en güzel yer benim :) cam kenarı, kalorifer yanı çok şanslıyım , bahçede çam ağaçları var bolca ve zemin katta olmamız dan dolayı tamda göz hizasında.
gizli yetenek


Şu an lapa lapa kar yağıyor çam ağaçlarının üzeri kar tutmaya başladı, ilerideki binaların çatısı kar birikti, kar çok yoğun bir şekilde yağmaya devam ediyor her yer bembeyaz elinde bi kupa çay manzaranın keyfini çıkarıyorum Allahiiim ne mes'udum :))

İçim huzurla doluyor doluyorrr, kar yağıyorr yağıyorrrr, içimdeki huzur doluyooor doluuyoor ahanda taşmaya başladı :)


Allahiiim biraz sonra çocukları okula bırakmak için işten ayrılıp evin yolunu tutacam lakin kim temizleyecek arabanın üstündeki onca karı, amaan sabahta arabayı havalandırmadan bıraktık şimdi içerden camları buz tutarsa b..u yediğimin resmidir. Trafik şimdi kaplumbağa hızında işten 15 dakka erken çıkmam lazım yoksa yetişemem oğlana.. Yetişemessem kesin karlarla boğuşmaya başlar ki örnekleri şanlı mazisinde fazlasıyla mevcut,  sonuç nezle grip öksürük ateş üçlemesi...            Allahtan çelik gibi bi bünyesi var (!) 
ben bu bu filmi çook izledim artık baydı hem sonuda hiç mutlu bitmiyoo...

Anam bu bebeler kime çekti bilmemki :)

Ben çocukluğuma ineyim bi koşu :) eee hadi sizde... tepeden bakmayın inin bakım benimle... :)))

Ne demiştim karlar yağıyooo yağıyooo yüreciğim soğuyoo soğuyooo...

81 yılının Ocak ayının en çetin en soğuk en karlı günleri yaşanmaktaydı, kar nazlı nazlı yağmaya devam ederken ağrısı tutan hamile kadın evine 10 dakika olan devlet hastanesine komşunun hacı murat arabası ile yarım saatte gidebilmişti :)
Yoğun sancılar acılar eşliğinde feryat bile edemiyordu zira ebeler doğum sancısı gibi ufacık acılara bile dayanamayan ve bağıran kadınlara hiç tahammülleri yoktu nasıl olsunduki daha gözlerinin çapağını silmemişlerdi ve sizin o cırtlak sesinizi dinlemek için (koskoca liseyi) o kadar tahsilde yapmamışlardı ...
Onlarda haklıydı çünkü kadın bir türlü çocuğu doğuramıyor ebelerin sinirli tavırlarına birde açlık eklenince ortalık kan revan hüzün oluyordu. Bu beceriksiz kadın tamda öğlen saatinde pırtlatabilmişti çocuğu cağğnım ebelerin yemek saati çoktan geçmiş hepsi tansiyon düşüklüğünden bir yerlerde baygınlık geçirecek duruma gelmişlerdi :((
Taaaa sabahtan beri hiç bişey yemeyen ebecikler kadını ve çocuğu kaloriferi bile yanmayan odada masada bırakıp ziftlenmeye doğru çoktan yola çıkmışlardı. Onlarda haklıydı 11:00 civarı doğuraydı b.k mu vardı da tam 12:00'de doğurmuştu çocuğu onlarınki de candı :(
Karınlarını iyicce bi doyurup geldiklerinde ise isee iseee...

bendeniz zatürre olmuşum 40 gün hastanede yatmışım anamında takımları soğuk almış bir daha çocuğu olmadı garibin... o yelloz ebelere gelince (sözüm meclisten dışarı) inşallah obeziteden gitmişlerdir tahtalı köye...

Onların o boğaz sevdası bana 10 yıl bronşit, öksürük ve 22335563333 iğne olarak döndü...
Annemin ise doğum kotrolü yapmasına gerek kalmadı bilemem ki buna sevinmeli mi :)

Ocak doğumluyum ben kış çocuğuyum ve kışı hiç sevmiyorum (Allah günah yazmasın)

Kar kış denince aklıma ilk gelen soğuktan uyuşmuş ayak parmak uçları, palyaçoya burnuna dönmüş ve s...ük akan bi burun, top top kırmızı yanaklar, ardından bitmek bilmeyen öksürük nöbetleri :((
gizli yetenek

Size Musmutlu kar selfileri :)) bana kalorifer başında sıcacık pofidik battaniye ile kahve çay keyfisi :))

HOŞÇAKALIN...




 

18 yorum:

  1. Aaa dogum günün müüü? Kutlu ve de mutlu olsun nice senelereeee:)

    (Esim kalkmadan su yormu da yazayim da...:) Neden böyle yazdigimi blogumdaki son yazimi okursan anlarsin. Ama Türkce blogumu, Almanca blogumu diiiiil!):)

    Bak bir de insanlar dogdugu mevsimi daha cok sever derler, ilk defa sende bu tezi cürütülmüs görüyorum. Veri interestink:)

    YanıtlaSil
  2. Sey diyecektim, unutmusum: Üzücü olmus yaa ikinizin de hastalanmasi. Kis sevenlere soruyorum ahanda: HOs bisey mi yani soguk ha? Hos bisey mi smdi?!! (Ben de sevmem de pek kisi):)

    YanıtlaSil
  3. Şu çarşamba meselesine çok güldüm :)) İnsan matematik dersi yok diye o günü bağrına basarmı bu denli yaaa :)
    Doğumgünün gibi hissettim Ayşecim gibi. Şayet doğruysa hissiyatımız nice mutlu yaşlara :)) Sevgiyle ıscak ıscak :))
    Doğum hikayene üzüldüm ama, kıyamam sana... Uzun süre hem senin için hem de sanneciğin için eziyet olmuş.

    Sevgiyle kal ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet doğum günümdü...tsk ederim çarşambaaa ayy o çarşambaa sevgiler muuuckkk :))

      Sil
  4. Ayyy hüzünlü bir doğum hikayesi ama bu. Öyle şey olur mu yaaa. Olmuş işte. Yalnız yazının başındaki mutluluğa ne oldu sona doğru nasıl dönüştü böyle şaşırdım valla:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. giriş kısmı tamamen reklam amaçlı hihihi:)

      Sil
  5. Merhaba iyi ki bana gelmişsin ya..Cici bir Blogger tanıdım. Doğum hikayen huzunluymus. Doğum günün kutlu olsun bu arada geçmiş ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizinle tanıştığıma çok memnun oldum teşekkürler

      Sil
  6. İzleyiciler gatgeti yok mu senin.

    YanıtlaSil
  7. Yazıklar olsun diyorum keşke elden daha fazlası gelse yani o ebeleri ve buz gibi hastaneyi şikayet etmek, sonuç almak...nerede o günler? Ayrıca şikayet ettin, sonuç aldın annenin doğurma yeteneğini kaybetmesinin telaffisi yok:( zatüree ile boğuştuğun günlerin telaffisi yok:( ne diyeyim bu ülkenin neresi doğru ki, ebesi doğru olsun:( çok geçmiş olsun....nice yıllara:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli :)) Hadi bişiler YAZ :)