Merhabalar Efendim...
Keyifler nasıl bakalım ...
Bugün size maharetli kişiliğimden biraz bahsedesim geldi :)
Bunda böyle haftada bir tarifle karşınızda olacağım hadi iyisiniz :)
Hafta sonu kızımın isteği üzerine yapmış olduğum açma kete ile puğaça arası bişey olan kat kat, dışı hafif çıtır içi yuşacık olan tarifimi vermek istiyorum...
ıhım ıhım şimdi malzemeler :))
- 1 yumurta
- Susam
- Çörek otu
Yoğurma kabına süt, şeker ve maya konup maya eriyinceye kadar karıştırılır. Daha sonra sıvı yağ, tuz ve un yavaş yavaş ilave edilir. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Hamur 4 bezeye ayrılır. Üstü kapatılıp yarım saat mayalandırılır. İlk beze alınıp yuvarlak açılır. Tereyağı veya margarin eritilir bir kaşık tahin kattım ben her tarafına sürülür. Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır. üstüste konulur rulo şeklinde katlanır . Buzdolabında yarım saat bekletilir. 1 parmak kalınlığında kesilir açılıp üçgen şekli veriliyor.Tepside yarım saat bekletip yumurta sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. 220 derecede pişirilir. Afiyet olsun.
oldu mu size açma kete :)
oldu mu size açma kete :)
Aslında bütün büyük icatlar bence tembellere aittir.
Hatta çok zor bir işi tembel bir insana verecekmişsin o mutlaka kolay bir yolunu bulurmuş.
kendimden biliyorum zira rulo kestiğim hamurları tekrar açmaya üşenip "aman böyle daha güzel kat kat hiç bozmıyım ben onları" diyelerek pişirdiğim ketelerime herkes bayıldı. nerden aklıma geldiğini sordular bende "aman hepsini açmayı canım istemedi" demedim tabi ki :))
-katların daha çıtır ve daha belirgin olmasını ve lezzetinin daha yoğun hissedilmesini istediğimi bunun için çook kafa yorarak bu şekli bulduğumu anlattım :)))
ilk başlarda 9-10 tane üçgen yaptım tabi onlarda çok güzel oldu :))
Denemeyi ihmal etmeyin ve sonucu bildirin anacım :)
HOŞÇAKALIN...
ama bu cidden çok güzel olmuş ya. ellerine sağlık. bilmem becerebilir miyim ki bunu yapmayı. cesaret ;)
YanıtlaSilkesin yaparsın ben yaptıktan sonra :))
SilOff öğlen ne yesem diye düşünüyordum tam da. Nasıl canım çekti var yaa. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilYaa sen iyi ki yazıyosun :)
YanıtlaSilKeyifle okuyorum valla. Açıklamana da bayıldım ;) afiyet olsunnn
ayy bende senin yorumuna bayıldım çok teşekkür ederim :))
SilHarika olmus ellerinize saglık :) Takipteyim bende beklerim canım
YanıtlaSilTeşekkürler tabiki uğrarım :))
SilÇok güzel görüüyor miss miss. Ben çok beceriksizim mayalı poaçalarda çok sert oluyo :(
YanıtlaSilunla alakalı baklavalık böreklik unla sert oluyor teşekkürler
SilEllerinize sağlık çok lezzetli gözüküyor:)
YanıtlaSilİkisi de çok nefis görünüyooor!! :D Özellikle poğaça, bayılırım :D
YanıtlaSilteşekkürler
SilKeteyi çok severim zaten nefis görünüyor katlar daha belirgin çıtır çıtır :)) ellerinize sağlık. Ama bu tembel işi aklıma yattı :) benim kızda çook tembel bundan sonra camları ona sildireyim bakayım pratiğini bulabilecekmi :)
YanıtlaSilvalla benim 2 cam bezim var biri ile camları silerim diğeri ile kurularım çok çabuk olur başka bez kullanmam tüy bırakıyor onlar kızına tavsiye :)
Sil:)))) Benim ki daha pratikmiş bi tane mikrofiber cam bezim var siliyorum geçiyorum da :) hani kız tembel ya benim o yüzden dediydim :) senin teoriye göre daha pratiğini bulur belki yani züğürt tesellisi işte ne bileyim :)))
YanıtlaSilamaaan benimki de iş yani benim bez silince kurulamazsam iz bırakıyor eskidi galiba
Silama ama bunlar şahane görünüyor ... miiissss
YanıtlaSil