Cuma, Şubat 19, 2016

Maç

Merhabalar efenim :)
keyifler nasıl bakalım? benim keyfim yerinde yarın cumartesi iş yok hehe çalışma hayatı okul hayatı gibi tatil günlerinin gelmesi 4 gözle bekleniyor lakin hafta sonunun nasıl geçtiğini bilen yok ama zannımca ışık hızıyla :))
size hayatta ne yapmak istemediğimi ayrıntılı bi şekilde ŞURADA anlatmıştım, lakin benim için aşağıdaki maddenin yeri çok ayrı ondan ayrıca bahsetmek istedim çünkü onu ayrıca yapmak istemiyorum :))

9-Maç veya maç yorumu izlemek istemiyorum

maç

Karısının şeceresini izlediği futbolcunun şeceresini bildiği kadar bilmeyen erkekler Türk ligi yetmezmiş gibi bide İspanyol, Alman vs. liglerinide takip ederler, bide hazırlık maçının hazırlığı var hepsi itina ile izlenir, eğer varsa sakatlanan bi futbolcu sağlık durumu yakinen takip edilir zira evde yemekleri yapan bulaşık yıkayan, çocuk bakan ve kirli çoraplarını yıkayan o kişidir ve iyileşmezse adamın hayatı alt üst olabilir (!)  :))

Anlatma arkadaş ofsaytı banane ba-na-ne anlamadığımdan değil yoksa kadın kısmı canı istedi mi lep demeden Çorumu anlar ama gerek yok bi top peşinde 22 tane at gibi koşan adamı izlemek gereksiz ayrıca acı verici :))
Koşan adamları görünce ben yoruluyom vıcık vıcık  ter içinde bide hannk hhüüünk yere tükürüyolar... iğğğrennçç...

Çocukluğumdan beri maç anlatan aynı ses yahu bu adam ölümsüz mü yoksa :) maç anlatan adamların ses tonları ve anlatma üslupları farklı olunca olayın raconuna ters mi oluyor :) o ses o yorum o coşku Allahım her seferinde gözlerim yaşarıyor :)

Neyse bitti 90 dakka şükür diyosun  91. dakka başlıyo maç yorumları bu nedir arkadaş :)
adamları bi görsen dünyanın direği futbol sanırsın Allah muhafaza futbol olmasa devrilecek yaşlı dünyamız altında kalacaz :) yorumcuların suratındaki ciddiyetten ve gerginlikten uzanarak izleyemiyom olayın ciddiyeti sebebiyle hazırola geçiyorum zira adamların laubaliliği kaldıracak durumları yok sinirlenip her an kafa atabilirler bizim tv ye canım tv murdar olmasın :)

gizli yetenek

Türk futbolunun geldiği iğrenç noktadan FİFA nın yanlış kararlarından Federasyondan başlayan ve kulüp başkanlarının hamamda karılar nasıl bayılır seviyesindeki kavgalarını ve pozisyonun penaltı olup olmadığını 4587 sefer oynat bakalım ümit dedikten sonra karar veremeyen pratik zekalı
amcalar :) ve ortada dolanan milyon Eurolar :) vee bundan ibret almaya çalışırken ne karısının dır dırını ne çocuğunun dersini ne evin kedisini ne de sokağın berisini duyamayan transa gelmiş fedakar babalar :))

Bide tuttuğu takımın "övünmek gibi olmasın" tadında holiganları var "yayayayayaaaa ŞAMPİYONSUUUN" dan başka iki kelimeyi bir araya getiremeyen futbol olmasa sosyal içerikli konuşacak tek kelimesi HANK ikinci kelimesi HUNK olan :) bizim takım Hamzagilin takımına geçi.sede bana da iki aylık geyik muhabbeti çıksa adama futbolu bahane ederek içimdeki bütün zehiri döksem, adamı deli etsem diye dualar eden, takımı yenilince üzüntüden yataklara düşen eve kapanıp depresyona giren duygusal abiler var.
Dünya yansa yıkılsa ver abi sen ona bi Galatasaray-Fenerbahçe maçı tamam ülkeyi istila et maç bitmeden tıçını kaldırmaz inanki :))
gizli yetenek

Yapmayın Allah aşkınıza Ayol :)

Ben futbol izlersem EĞER kafamdaki deli sorular
1-Yaa formanın rengi ile takımın rengi ne alaka...
2-pembe grambon bu sene modamı
3-neden bazısı uzun bazısı kısa kollu
4-ayy saç bandını nerden aldı acaba...
5-top taca gidince kime taç takıyolar..
6-....
7-...



111012-....

tamam oldu ben o zaman mutfakta dizi izleyim kociş sinirlenme :)))


Futbol nedir ?
futbol nasıl oynanır?
futbol ne zaman oynanır?
ve en önemlisi
futbol neden oynanır?

Hiç birinin cevabını bilmek istemiyorum zira kafam kaldırmıyor...

HOŞÇAKALIN...









22 yorum:

  1. Merhaba sizin oğlanın yarışma sonucu noldu?

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda tamamen farklı düşünüyorum ben futbola aşığım ve yanımda da futbol konuşabileceğim birilerini isterim :D

    YanıtlaSil
  3. Oglu futbol oynayan bir futbolcu annesi olarak bütün maclara gitmeye calisiyorum ,tezahürat yapmayi severim.Ya, su Mac varmis niye bakmiyoruz diye soran, karda kista yagmurda donarak hazirlik maclarina ,olmadi rakip takimlarin Derbi maclarini bile giden ben :) kupa, sampiyonlar ligi maclarina bakmayi da severim..ama yerli dizi takip etmem..
    Türk ligini takip etmiyoruz, ama...o yerlere tükürme ,burun temizleme gercekten igrenc :(
    Oglum futbolla ilgilenmeseydi ,sadece TV izleyicisi olarak kalirdim..söyle güzel cetin ,kaliteli maclari dizilere tercih ederim :) biraz garibim galiba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlat işin içine girdi mi olayın rengi pembe olur o zaman maçta izlenir güreşte Allah acılarını göstermesin

      Sil
  4. Ben futbolu seviyorum. Yani izlemeyi. Hiç bilmiyordum. 1 iki maç izledikten sonra çözdüm olayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa hatun lar süpersiniz bi ben kalmisim arada anti futbol

      Sil
  5. Maç olayına ben de bir türlü alışamadım. Bana göre boş geçen bir 90 dakika..:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba haftanin blogu olmanizi tebrik ederim. Sevgiler.
    Www.deryaninsporhunlugu.com
    Delikizinbohcs.blogspot.co.at

    YanıtlaSil
  7. Cok güzel yazmışsın ama ben bu konuda Şanslı azınlıktanım esım Mac seyretmez zaten evde TV de yok. Gecen hafta cocukları da Aldı maça gitti evde ne rahat ettim.... Gerçi futbol delisi birine de cocukları emanet edip maça yollanmaz Allah muhafaza adam macın heyecanından cocukları kaybeder....

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar güzel bir anlatım olmuş emeğinize sağlık Futbol dan bende hiç anlamam da sevmem de çok nadir Türkiye'nin maçlarına bakarım :)

    YanıtlaSil
  9. Çok içten,samimi bir yazı olmuş :) Futbola dair düşüncelerinizde haklılık payınız var zira bazıları bu işi gerçekten hadddinden fazla önemsiyor...Bende futbol maçlarını izlemeyi severim heyecanlı oluyor ama tadında bırakmak kaydıyla :) Sevgiyle kalınız :*

    YanıtlaSil
  10. Maç çok severim aslında ben o yüzden bir yorum yapamıyorum tabi :)) Yalnız o görsele kilitlendim adam ne acı çekmiştir :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futboldan nefret eden ve sürekli futbol muhabbeti çekmek zorunda kalan kadınlar görsel deki adam kadar acı çekiyor:))

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli :)) Hadi bişiler YAZ :)