Pazartesi, Şubat 24, 2014

Ergenlik ve hamilelik döneminde oluşan çatlaklara bitkisel çözümler

Ergenlik döneminde hızlı büyüme ile başlayabilen daha sonrasında kabusa dönüşen, hamilelik döneminde ise kilo alımının artmasıyla tavan yapan maalesef ki tam bir tedavisi olmayan vücut çatlaklarından bahsedicem...

Hamilelik döneminde eşimden vücut çatlaklarını önleyecek bişi almasını istemiştim, çünki derim çatlamaya çok müsait ve ben bu konuda takıntı derecesinde muzdarip bir insanım. Eşim (evimin direği, gözümüm bebeği, yiğidim) sağ olsun tanıdık bir aktar varmış ona söyleyince kakao yağı ile susam yağı vermiş, kakao yağı katı margarin kıvamında, susam yağı ise şişede ve sıvı, kakao yağını cezvede hafif ısıtınca eriyor susam yağını içine katıyorsun karıştırıp bir kabın içine döküyorsun daha sonra ikisi bir donuyor... müthiş bişi 3 doğum yapmış biri olarak karnımda tek bir çatlak olamaması sebebiyle şiddetle tavsiye ediyorum. Kokusu biraz ağır ama bitkisel olduğu için bebeğe bir zararı yok, ayrıca gerçekten çok iyi sonuç veriyor ve gayet ekonomik.

Bu konu bizim evin son günlerdeki en güncel konusu, 11 yaşında ergenliğe adım atmak üzere olan kızım var (1 numaralı bıddık kendisi) geçen gün anne dizlerimde kızarıklık var dedi bi baktım ki hafif çatlamaya başlamış, bende ergenlik döneminde bu konuda çok muzdarip olmuş biri olarak çok telaşlandım ve soluğu aktarda aldım çünkü kızımın psikolojik olarak etkilenip bu tür şeylere üzülüp kafa yormasını istemiyorum. İnşallah olumlu sonuç alacağımı düşünüyorum.
 
Gizli Yetenek'ten naçizane denenmiş tavsiyeler...
Kendinize iyi bakın Blogcanlar...
 

4 yorum:

  1. deneyecegim tesekkurler kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. Umarım memnun kalırsınız sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Acaba egzama çatlaklarınada iyi gelirmi?
    Ölmem herhalde demi, en kısa zamanda denerim, görürüs İnşaallah...:)))

    YanıtlaSil
  4. Doğal bir tarif inşallah iyi gelir görüşürüz:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli :)) Hadi bişiler YAZ :)